
Malzemeler :
150 gr yumuşak margarin
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet şekerli vanilin
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 yumurta
1,5 su bardağı un
1/2 çay bardağı nişasta (ben buğday nişastası kullandım)
1 su bardağı toz badem
Büsküvilerin üstü için:
1 su bardağı pudra şekeri
3 yemek kaşığı portakal suyu
Yapılışı : Krema haline gelene kadar mikserle çırptığımız margarine şeker ve vanilini ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.Portakal kabuğu rendesi ve yumurtayı ilave edip bir süre daha çırpma işlemine devam ettikten sonra un ve nişastayı ekliyoruz.Son olarak toz bademleri karışıma ilave edip mikserin en düşük seviyesinde yumuşak bir hamur elde edene kadar karıştırıyoruz. Hamuru krema sıkma torbasına doldurarak resimde görüldüğü şekilde yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıkarak önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 10-15 dakika pişiriyoruz.Fırından çıkardıktan 10 dakika sonra 1 su bardağı pudra şekeri ve 3 yemek kaşığı portakal suyunu karıştırarak elde ettiğimiz glazürü yine sıkma torbası yardımı ile bisküvilerin üzerine sıkıyoruz.
Afiyet olsun :-)
4 yorum:
adınıza sevindim hayırlı olsun çok güzel bir işe başladınız çok eylenecek ve iyiki yaptım diyeceksiniz birlikte güzellikleri paylaşlaşalım
sevgiler
bloguma ilk yorum yapan kişi olarak size teşekkür ederim.bir kaç gündür şehir dışındaydım ve bu akşam yorumunuzu gördüğümde çok sevindim.Sizin sayfanızı da bundan sonra takip ediyor olacağım. Linklerime ekledim farkettiniz mi?
3beyaz, aramıza hoş geldiniz.Bloğunuz hayırlı olsun.Görüşmek üzere...
Sevgiyle,nanelimon
münevver teşekkür ederim.Beni de linklerin arasına dahil ede misin?
Yorum Gönder