10 Nisan 2007 Salı

Sütlü Patates Çorbası



Sıcak Çorba mevsiminin son günlerini geçirdiğimiz bugünlerde yapabileceğiniz , hem çok kolay hem de çok lezzetli Sütlü Patates Çorbasını sizlere önermek istiyorum.Bu çorbayı ben sık sık hem bize hem de yemeğe bir misafir geldiğinde yapıyorum.Ve açık söylemek gerekirse şimdiye kadar beğenmeyen çıkmadığını belirtebilirim.
Malzemeler:
3 adet orta boy patates (haşlanmış)
1,5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
6 su bardağı su
Arzuya göre sıvı yağ ya da margarin
Yeterince tuz
Üzeri için:
4-5 dilim bayat ekmek
1-2 yemek kaşığı yağ (ben tereyağ kullandım)
biraz nane
acısız toz kırmızı biber
Yapılışı:
İlk olarak 2 çorba kaşığı un ve yağımızı derin bir tencereye alıp un sararana kadar sürekli karıştıralım.Unun sararması ile birlikte başka bir tarafta ısıttığımız sıcak sütü azar azar ancak sürekli karıştırarak ilave edelim.6 bardak suyu ve küçük parçalara böldüğümüz haşlanmış patatesleri de karışıma ilave edip çorbayı blenderdan geçirelim.Yeteri kadar tuz da ilave ettikten sonra ocağın altını kısarak çorbanın kaynamasını sağlayalım.
Çorbayı bu şekilde servis edebileceğimiz gibi hem daha şık hem de daha lezzetli olması için bayat ekmekler ve kırmızı biber ile üzerini de süsleyebiliriz.Bunun için 2 yemek kaşığı tereyağ ve küçük parçalar halinde doğradığımız bayat ekmekleri bir tavaya alarak ekmekler kıtır kıvama gelinceye kadar kavuralım.Kavrulan ekmeklerin üzerine nane ilave edip bir iki kez daha kaşıkla çevirelim.Ayrı bir cezvede ise toz kırmızı biber ve yağı kızdıralım.Servis esnasında çorbaları kaselere koyup hem ekmekler hem de biber yağ karışımı ile çorbanın üzerini süsleyelim.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: