1 Mart 2007 Perşembe

Kakaolu Toplar

Bu aralar eskisine göre biraz daha aralıklarla tariflerimi yayınlayabiliyorum.Sanırım bu durum istemesemde elimde olmayan bir sebepten dolayı bir süre daha böyle gidecek.Ama kısa bir süre sonra denenmiş güzel tariflerle daha sık birarada olabileceğimizi umuyorum.
Bugün annemin bize tanıştırdığı ve herkes tarafından çok beğenilen basit ama lezzetli kakaolu topların tarifini vermek istiyorum.Bu topları misafirlerinize kürdan batırılmış halde ikram edebileceğiniz gibi küçük kek kalıplarına da koymak sureti ile sunabilirsiniz.
Gelelim yapılışına;
Malzemeler :
300 gr petit beure bisküvi
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
50 gr eritilmiş margarin
Hindistan Cevizi

Yapılışı :
Önce bisküvilerimizi blenderdan geçirip un halie getiriyoruz.Sonra tüm mazemeyi un haline getirdiğimiz bisküvilere karıştırıp homojen bir hal alana kadar yoğuruyoruz.Elimizle küçük parçalar koparıp hamuru yuvarlıyoruz.Yuvarladığımız hamuru önceden hindistan cevizi serptiğimiz yayvan bir kaba koyuyor ve hindistan cevizlerinin topların üzerine yapışmasını sağlıyoruz.Burada hindistan cevizi yerine toz fındık,renkli şekerlemeler veya toz şamfıstığı da kullanabilirsiniz.

Belirttiğim gibi çok basit bir o kadar da lezzetli bir tarif.
Afiyet Olsun :-)

2 yorum:

Pasta Cafe dedi ki...

Harika görünüyorlar. Ellerine sağlık.

Sevgiler.....

Adsız dedi ki...

Yengeciğim pastalarını çok beğendik. eminiz ki tadları da görüntüleri kadar güzeldir.

MELDA & ANIL